Призрачни бели останки гниеща плът във формата на русалка бяха изхвърлени

...
Призрачни бели останки гниеща плът във формата на русалка бяха изхвърлени
Коментари Харесай

Мистериозна „русалка“ беше изхвърлена на плаж в Папуа Нова Гвинея

Призрачни бели остатъци гниеща плът във формата на русалка бяха изхвърлени на брега на остров в Папуа Нова Гвинея и специалистите са озадачени.

Странното морско творение евентуално е било морски бозайник, само че точният му тип не е явен, споделиха специалисти пред Live Science.

Мистериозната телесна маса била открита на 20 септември от локалните поданици на остров Симбери - дребен вулканичен остров с население от към 1000 души в морето Бисмарк в провинция Нова Ирландия, съгласно обява във Фейсбук от New Irelanders Only (NIO).

Обектът е прочут още като глобстер - неидентифицирана органична маса, която е изхвърлена на брега. Произходът на тези мистериозни остатъци е мъчно да се дефинира, защото огромна част от натрупа е изгнила и липсват елементи от тялото, които са изгубени в морето. В този случай по-голямата част от главата на създанието и огромни части от плътта му ги няма.

Липсва информация за размера и тежестта на натрупа, защото не е бил вярно измерен, преди локалните да го погребат, споделиха представители на NIO пред Live Science. И никой не е събирал ДНК проби, което значи, че вярната идентификация е съвсем невъзможна.

Експертите не са съумели да го разпознават единствено от изображенията.

Globster-Like figure of '' washes ashore in New Guinea:puzzled experts
— Tʜᴇ Rᴇᴀʟ Tᴀʟᴋ (@Therealtalkin)
Хелене Марш, академик по околната среда от университета Джеймс Кук в Австралия, сподели пред Live Science, че наподобява като морски бозайник.

„ Отвъд това всеки може единствено да гадае “, добави тя.

Саша Хукър, специалист по морски бозайници в университета Сейнт Андрюс в Шотландия, съумя да стесни догатката си малко повече.

„ Прилича ми на доста разложено китоподобно “, сподели тя. Известно е, че китоподобните получават този цвят, когато кожата им падне, добави тя.

Най-разпространените китоподобни в региона са китовете с къси перки (Globicephala macrorhynchus), въртящите се делфини (Stenella longirostris), пантропичните петнисти делфини (Stenella attenuata) и кашалотите (Physeter macrocephalus), съгласно изследване от 2021 година в списанието Pacific Science.

Ерих Хойт, откривател в Whale and Dolphin Conservation в Обединеното кралство и създател на няколко книги за китоподобните, е склонен, че глобстерът може да е дребен кит. Той обаче има вяра, че това може да бъде и дюгон или „ морска крава “, за която е известно, че се храни с морски треви в плитките води в Папуа Нова Гвинея.

Experts Puzzled After Mermaid Globster Washes Ashore In Papua New Guinea: Some experts believe that the mermaid globster could have been a shark or a dolphin
— ThatViralFeed (@thatviralfeed)
Други специалисти също допускат, че това може да е един от морските бозайници, които преди са вдъхновявали историите за русалки.

„ Моето най-хубаво съмнение е, че това може да е дюгон “ , сподели Йенс Къри, основен академик на Фондацията за тихоокеански китове в Хавай.

„ Въз основа на това, което е останало от главата, наподобява прекомерно необятно, с цел да бъде китоподобно “, добави той.

" И количеството лой също приказва за морски бозайник, а не за акула ", сподели Къри.

Но не всеки счита, че глобстерът е морски бозайник.

Гавин Нейлър, морски биолог от Университета на Флорида, който ръководи Международните файлове за набези от акули, счита, че останките може да са от огромна акула. Въпреки че „ е малко необичайно, че цялата кожа наподобява е изгнила “, сподели той пред Live Science.

Други специалисти по акулите не са съгласни.



„ Първоначално мислех, че е огромна акула, само че в този момент, откакто прекарах много време в разглеждане на обекта, съм по-уверен, че е китоподобно, заради формата на опашката и местоположението на плавниците “, сподели Грегъри Скомал, морски биолог в Бостънския университет и началник на програмата за акули в Масачузетския морски лов на риба. „ Прешлените, които се виждат на едно от изображенията, също наподобяват повече на гръбнака на кит, в сравнение с хрущялния гръбнак на акула “, сподели той пред Live Science.

Скомал също забелязал нещо, което " наподобява на трахея ", висящо от животното покрай главата му. Ако е правилно, това би изключило догатката за акула.

„ Но каквото и да е, евентуално е мъртво от седмици “, сподели Хойт.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР